Društvo

Ambasador Indonezije obišao Gimnaziju

 

U okviru posete Novom Pazaru ambasador Republike Indonezije  Harry Kandou, posle Gradske uprave, obišao je i Gimnaziju gde se zadržao u razgovoru sa direktorom, profesorima i učenicima ove škole. Gostu iz Indonezije predstavljena je ova prosvetna ustanova koja je ove godine obeležila 104 godine postojanja.

Učenici i profesori Gimnazije danas su toplo pozdravili ambasadora Republike Indonezije, njegovu ekselenciju Harija Kandou-a, koji je povodom posete Novom Pazaru odlučio da obiđe i ovu školu. Visokom gostu predstavljena je prosvetna ustanova koja je ove godine obeležila 104 godine postojanja, a zatim su učenici izveli i prigodan kulturno-umetnički program.

“Velika je čast danas imati posetu od strane ambasadora Indonezije zato što je to jedna mnogoljudna zemlja, sa velikim resursima. Oni su u okviru posete Novom Pazaru odlučili da posete i našu školu i da našim učenicima ponude određeni broj stipendija za nastavak školovanja u njihovoj zemlji”, rekao je direktor Gimnazije Nermin Dražanin.

“Naš prvenstveni cilj je, kod posete Gimnaziji u Novom Pazaru, da predstavimo svoju zemlju i da je tako pribloižimo vašim srcima  kroz naše običaje i našu kulturu. Potrudićemo se da razvijemo neku vrstu saradnje u domenu razmene srednjoškolaca, kroz stipendiranje njihovog školovanja u našoj zemlji. To će još više unaprediti odnose  između naše dve zemlje”, rekao je za RTV Novi Pazar ambasador Harry Kandou.

Gost iz Indonezije posle Gimnazije nastavio je obilazak Novog Pazara po unapred utvrđenom programu.

 

 

Podeli