Društvo

Stop porodičnom nasilju

 

Od 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, pa do 10.decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u okviru Kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ održava niz predavanja pod nazivom „Stop porodičnom nasilju“. Danas je predavanje održano na državnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova imaju značajnu ulogu u prevenciji i zaštiti od nasilja u porodici kao i primeni Zakona iz ove oblasti. Njihovo delovanje takođe je od primarnog značaja za dalje intervencije drugih organa. Slušaoci predavanja na temu „Stop porodičnom nasilju“ na Državnom univerzitetu danas su bili studenti Prava.

Cilj predavanja u okviru akcije „Stop porodičnom nasilju“ je da se spreči da do nasilja uopšte dođe. A ako ipak dođe da ukaže na puteve zaštite i pružanja podrške eventualnoj žrtvi.

Predavanje na Državnom univerzitetu je dobro prihvaćeno od budućih pravnika, koji su imali i brojna pitanja za predavače iz PU Novi Pazar.

Podeli