Društvo

KUD Ras i ovog decembra pred novopazarskom publikom

Kulturno umetničko društvo “Ras” i ovog decembra organizuje veliki godišnji koncert. U toku su završne pripreme za ovaj događaj, a osim Rasa, publici u Novom Pazaru će se predstaviti i folklorni ansambli iz Kragujevca i Kraljeva.

Građani Novog Pazara imaće priliku da 9.decembra u Kulturnom centru moći da odgledaju 14 koreografija  Umetnički rukovodilac Bojan Radovanović kaže je godišnji koncert prilika da članovi tog društva pokažu koliko su za napredovali u izvođenju narodnih igara.

“Ovaj koncert se već tradicionalno održava u decembru.Sledeće subote građani će imati prilike da vide 14 koreografija, koje smo u saradnji sa kolegama iz Kragujevca I Kraljeva pripremili. Koristim priliku da pozove sve građane da dođu i da na taj način podrže naš rad, ali i da vide koreografije koje ovde nikada nisu izvedene, a Ras će izvesti tri premijerno. Događaj je zakazan u 18 sati, a mi obećavamo  dva sata  dobrih i koreografija, koje će biti zanimljive i našim kolegama”, rekao je Radovanović.

Ras je jedno od najstarijih kulturno umetničkih društava na ovim prostorima, osnovano je pre 14 godina, a danas broji 165 članova .

Podeli