Društvo

Dogovorena saradnja: Alibaba dolazi u Srbiju

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić kaže da je Alibaba grupa pokazala izuzetno interesovanje za srpsko tržište.

“Dogovorena je saradnja između kompanije Alibaba i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u oblastima onlajn turizma, e-trgovine i logistike”, izjavila je Matićeva nakon sastanka sa čelnicima te kompanije u sedštu grupe u Hangdžou.

Matićeva je precizirala da će biti formirani radni timovi koji će definisati aktivnosti za realizaciju zajedničkih projekata u okviru ovih oblasti.

“Sastanak je protekao u izuzetno prijateljskoj atmosferi. Zaključeno je da je srpsko tržište za Alibabu od izuzetnog značaja i da će u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija dolazak te kompanije na srpsko tržište biti pitanje nekoliko narednih meseci”, istakla je državna sekretarka.

Ona je dodala da će se nakon utvrđivanja konkretnih projektnih aktivnosti pristupiti potpisivanju Memoranduma o razumevanju između Ministarstva i Alibaba grupe, navodi se u saopštenju.

Na sastanku u Hangdžou, predstavnici Alibabe predstavili su rad svoje kompanije koja posluje u 156 zemalja svet i koja u ovom trenutku ima više od 11 miliona zaposlenih i 488 miliona aktivnih korisnika.

Podeli