Društvo

Poljoprivrednici dobili cevi za dovod vode

Novopazarski poljoprivrednici dobili su cevi za dovod vode koje će im omogućiti kvalitetnije navodnjavanje kako zasejanih površina tako i bolje napajanje stoke. Vredna sredstva za rad kupljena su uz pomoć lokalne samouprave koja je ove godine za potrebe Medjuopštinske unije poljoprivrednih proizvođača i njenih članova iz budžeta izdvojila pet miliona dinara.

Poljoprivredni proizvođač Vukomir Senović iskoristiće cevi za dodatno navodnjavanje malina koje je zasadio na 35 ari, dok će mnoge njegove kolege ove cevi iskoristiti za napajanje stoke.

Današnja podela nije jedina ove godine za novopazarske poljoprivredne proizvođače. Ova 2017.godina biće upamćena kao jedna od onih godina kada je grad uložio poprilična sredstva u poljoprivredu.

“Kako bi nabavili što više ovih cevi i poljoprivrednici su učestvovali sa 20 odsto sredstava pa ćemo danas podeliti 15.000 metara cevi od ¾ i 5.000 metara cevi od 5/4 i to su zaista veliki preseci. Kvalitetan dotok vode značiće i porast proizvodnje od 30-40 odsto” – smatra predsednik MOUPU Ismet sajtarić.

Za narednu godinu poljoprivrednici priželjkuju pomoć Grada kada je u pitanju nabavka mehanizacije za navodnjavanje koja bi bila neverovatno značajna za povećanje prinosa pre svega malina koje se sve više zasađuju u novopazarskom kraju.

K.Radović

Podeli