Društvo

Manifestacijom “Poslanik u mom srcu” Svetionik obilježava rebiul-evvel

Udruženje “Svetionik” obilježiće mjesec u kojem je rođen Poslanik Muhammed s.a.w.s. manifestacijom “Poslanik u mom srcu”, cilj ove manifestacije je podsjećanje na život i praksu poslednjeg Poslanika.  Iz ovog udruženja su najavili da će se manifestacija realizovati tokom ovog i narednog mjeseca kroz brojne događaje.

Ulična izložba, literarni konkurs, veče Kur’ana ilahija i kasida i islamski kviz znanja za srednjoškolce, samo su neki od događaja Udruženja “Svetionik” kojima se obilježava 12. rebiul-evvel, mjesec u kojem je rođen Poslanik Muhammed. s.a.w.s.

“To je tradicionalno veče Kur’ana ilahija i kasida a učestvovaće horovi “Isa beg” i “Đulistan” te najpopularniji hor na Balkanu “Hazreti Hamza” iz Sarajeva. Prigodno predavanje održaće predavač mr Muhamed ef. Demirović. Ulaz za ovaj događaj biće besplatan”, rekao je koordinator Udruženja “Svetionik” Sanjin Kolić.

Do 12. decembra je otvoren literarni konkurs na temu “Poslanik u mom srcu”. Najbolje na konkursu očekuju vrijedne nagrade, koje će im biti uručene na kniževnoj večeri koja će se organizovati tim povodom.

“Cilj je da kroz pisanu riječ oživimo praksu Poslanika a.s. Neka Muhammed s.a.w.s. bude naš konstantni izvor inspiracije, snage i života. Svi zainteresovani mogu slati svoje radove (poeziju, prozu, tekstove i stihove), na e-mail. Pobjednik će biti nagrađen godišnjom novčanom stipendijom, a za drugo i treće mjesto obezbjeđene su jednokratne novčane nagrade. Radovi moraju biti originalni i ne smiju biti ranije objavljivani, niti predstavljani na drugim konkursima i izložbama. Tekst ne treba biti duži od dvije strane (1500 riječi). Svaki autor može učestvovati sa jednim ili više radova. Sve prijave moraju sadržati kraću biografiju autora (ime i prezime, datum rođenja i mjesto boravka, adresa, zanimanje, telefon, e-mail)”, kazao je Kolić.

Organizatori se nadaju, kako je rekao koordinator Udruženja Svetionik Sanjin Kolić da će sva dešavanja okupiti veliki broj ljudi. Udruženje “Svetionik” trenutno realizuje projekat “IT je i za žene” te projekat “Moja stipendija” u okviru kojeg se istaknutim studentima sa prosjekom iznad devet, te djeci jetimima dodjeljuju stipendije na godinu dana. Svakom mjeseca “Svetionik” vrši i podjelu paketa sa osnovnim životnim namirnicama socijalno ugroženim porodicama.

A. Ni.

Podeli