Sport

Hadžifejzović: Odluka o istupanju iz Prve lige najkorektnija

Generalni sekretar Fudbalskog kluba Novi Pazar Senad Hadžifejzović rekao je danas da je odluka o napuštanju prvoligaškog takmičenja ispravna i korektna, kao i da veruje da će klupska skupština potvrditi stav upravnog odbora.

“Ono što smo doživeli u Dobanovcima, kroz to smo prolazili u Srpskoj, Super i Prvoj ligi. Važno je da se čuje i naš glas. To što se dešava, najviše šteti fudbalu. Ništa novo, svakog vikenda imamo pojave poput sedenja nezadovoljnih igrača po terenu. Čekamo verifikaciju i potvrdu skupštine, koja je zakazana za 8. decembar”, naveo je Hadžifejzović.

Upravni odbor Novopazaraca odlučio je da klub napusti takmičenje u Prvoj ligi Srbije zbog nezadovoljstva suđenjem Đorđa Maksimovića na utakmici protiv Budućnosti u Dobanovcima, koja je završena rezultatom 1:1.

“Ne zameramo mu samo zbog katastrofalnog suđenja, već i zbog činjenice da nije postupio po pravilima i prekinuo utakmicu posle skandiranja osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću”, dodao je Hadžifejzović.

On je istakao da je gradska uprava obezbedila ambijent i fudbalsku infrastrukturu po najvišim standardima, ali da se kod čelnih ljudi pojavio strah.

“Taj strah opravdan. Ulažu se velika sredstva, a učestvujemo u takmičenjima sa unapred poznatim ishodom. Fudbal je izgubio smisao, pobednik se zna unapred, kao i ko će da ispadne”, ocenio je Hadžifejzović.

M. Minić

Podeli