KulturaVesti

’’Bojte se Allaha: Smisao života i smrti Ćamila Sijarića’’

’’Bojte se Allaha: Smisao života i smrti Ćamila Sijarića’’ je međunarodni koprodukcijski projekat u čijoj realizaciji učestvuju Bosansko narodno pozorište Zenica i Kulturni centar Novi Pazar, a uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Novog Pazara. Predstava koja će sutra premijerno biti izvedena u Zneici, autorski je projekat reditelja Zlatka Pakovića sa dramskim predloškom rađenim prema motivima iz života Ćamila Sijarića.

Producenti predstave’’Bojte se Allaha: Smisao života i smrti Ćamila Sijarića’’  su Hazim Begagić iz Bosanskog narodnog pozorišta Zenica  i Husein Memić direktor Kulturnog centra Novi Pazar.

Predstava “Bojte se Allaha: smisao života i smrti Ćamila Sijarića”, poslednji je apel ljudima na ovim prostorima, toliko natopljenim krvlju nevinih žrtava, da se dozovu pameti i ljubavi kaže reditelj Zlatko Paković.

Direktor Kulturnog centra Novi Pazar Husein Memić kazao je da je ovo prva saradnja sa kolegama iz Bosne, odnosno pozorištem koje važi za jedno od najboljih u Bosni I Hercegovini, te da na neki način predstavlja pilot projekat.

U predstavi, koja će sutra premijerno biti izvedena u Zenici igraju glumci Bosanskog narodnog pozorošta, te  glumci angažovani od strane Kulturnog centra Novi Pazar Boris Milivojević i Vahid Džanković.

Premijera u Novom Pazaru zakazana  je za 19.  decembar.

 

Senada Kalić

Podeli