Kultura

U subotu festival sevdaha u nedjelju ilahija i kasida

Treći po redu ”Novi Pazar sevdah fest” održaće se u Novom Pazaru u subotu 25. a prvi Internacionalni omladinski festival islamske kulture u nedjelju 26. novembra. Ovim festivalima hor “Isa beg” i novopazarski Kulturni centar obilježiće Dan Sandžaka.

Učesnici festivala sevdaha i islamske kulture biće mladi talenti ali i poznati interpretatori, te hafizi i učenjaci. Potvrđen je dolazak učesnika iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Maroka.

“U bogatom, kvalitetnom i godinu dana pripremanom trećem po redu “NP sevdah fest”predstaviće nam se mladi izvođači sevdaha, interpretatori sevdaha iz naše časršije te folklorni ansambli. Njih će pratiti orkestar “Teferidž” iz Rožaja a specijalna gošća manifestacije biće svima nama draga Aldijana Tuzlak. Kada je u pitanju prvi IOFIK, pored hora „Isa-beg“ domaćina, gosti učesnici, izvođači ilahija i kasida biće nam i hor “Mošus” iz Brčkog, hor „Ilham“ iz Rožaja, hafiz Daut Lezi iz Prizrena, Bajram ef. Karamaleski iz Makedonije, Vidad Kabar iz Maroka i Ilma Plojović. Ulaz za oba festivala je besplatan”, rekao je koordinator hora “Isa beg” Elvir Bogućanin.

Kulturni centar oduvijek je bio otvoren za saradnju sa pojedincima i uduženjima koji su predlagali kvalitetne projekte, takva praksa će se i nastaviti rekao je direktor Kulturnog centra Husein Memić.

“Glavni organizator je hor “Isa beg”, na ovaj način i kroz ovakvu saradnju pokazujemo da su vrata Kulturnog centra otvorena za saradnju svima. Želja nam je bila da ovaj festival preraste u tradiciju i da bude ovako velik, čini mi se da smo uspijeli u tome”, rekao je Memić.

Treći ”Novi Pazar sevdah fest” organizuju hor “Isa beg” i Kulturni centar, pokrovitelj je grad Novi Pazar a medijski partner RTV Novi Pazar, festival će se održati u Kulturnom centru u sbotu 25. novembra sa početkom u 19 časova.

U nedjelju takođe u Kulturnom centru od 19 časova održaće se i Internacionalni omladinski festival islamske kulture koji se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.

A. Ni.

Podeli