Kultura

Pozorište “Una Saga Serbika” oduševilo mališane

Interaktivne predstave su jedan od najboljih i efektivnih načina da mališani usvoje ekološke vrijednosti, smatraju vaspitači i pedagozi, ali i učesnici zanimljivog ekološkog komada u kom nastupaju glumci i balerine iz Beograda. Uz poršku kompanije SBB oni obilaze gradove, besplatno izvode predstave, uljepšavaju dan mališanima ali ih i kroz konkretne primejre uče lijepom ponašanju. Balerina, Jelena Davidović, igra Vilu Dobrić, kaže da je reakcija uvijek ista u svim gradovima i da mališani itakako sarađuju.

” Djeca jako lijepo prihvataju sve poruke. U suštini oni već znaju da je važno očuvati životnu sredinu ali ih mi na sve to podsjetimo ovim komadom. U predstavi se pojavljuje nestašni dječak koji ostavlja nered po sobi, tada mališani reaguju i opominju ga,” kaže balerina, Jelena Davidović.

Predstava je spoj baleta, glume, dobrih kostima i predavanja, a izvedena je u svim novopazarskim predškolskim objektima. Direktorka Predškolske ustanove “Mladost”, Sabina Hoćanin, kaže da je ekologija bitan segment odgojnog programa u  svakodnevnom radu predškolske ustanove.

Članovi plesne grupe “Una Saga Serbika”, što je u prijevodu “Jedna srpska priča”, poznati su posvojim muzičko–vizuelnim spektaklima, a na ovaj način obradovali su i mališane u Novom Pazaru.

Podeli