Politika

Mihajlović: Značajna saradnja sa Turskom za autoput ka Sarajevu

BEOGRAD: Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa generalnim direktorom Eksim banke Turske Adnanom Jildirimom i turskim ambasadorom Tanžuom Bilgičem o podršci Turske izgradnji autoputa Beograd – Sarajevo i obnovi puteva u Sandžaku .

Mihajlović je rekla da je za početak radova na obnovi saobraćajnica koje povezuju Novi Pazar sa Tutinom i Sjenicom značajno da Srbija od turske Eksim banke dobije što povoljnije uslove finansiranja, budući da već postoji urađena projektna dokumentacija.

„Kad je reč o autoputu Beograd – Sarajevo, trasa kroz Srbiju je već poznata i nastavlja se na trasu Koridora 11 od Požege, a potrebno je izgraditi još oko 60 kilometara do granice sa Bosnom i Hercegovinom, rekla je Mihajlović.

„Za nas je veoma značajno, dodala je, što se potpisivanjem pisma o namerama Turska aktivnije uključila u realizaciju tog projekta i što ćemo zajedno dogovarati naredne korake”, istakla je potpredsednica vlade Srbije.

Jildirim je rekao da turske građevinske kompanije imaju veliko iskustvo u realizaciji infrastrukturnih projekata i da su u svetu prepoznatljive po kvalitetu izvedenih radova.

U saopštenju se navodi da sastanak predstavlja nastavak razgovora započetih tokom posete predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, gde je podrška Turske realizaciji ovih projekata bila jedna od tema razgovora dva predsednika.

 

 

Podeli