Politika

Turska Eksim banka finansira infrastrukturne projekte i u Sandžaku

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se sa generalnim direktorom turske Eksim banke Adnanom Jildirimom, sa kojim je razgovarao o mogućnostima finansiranja infrastrukturnih projekata u našoj zemlji od strane te banke.
Direktor Adnan Jildirim je tokom razgovora istakao da je Eksim banka izdvojila 400 miliona dolara za kreditiranje različitih infrastrukturnih  projekata Srbiji, kao i da će kamate i uslovi otplate biti pod veoma povoljnim uslovima.
Jildirim je dodao i da predstoje razgovori o tome koji sve projekti će biti podržani, a na sastanku je bilo reči o putu Beograd – Sarajevo i autoputu Beograd – Južni Jadran.
Jildirim je podvukao da je Eksim banka izuzetno zainteresovana i za finansiranje regionalnih puteva Novi Pazar – Sjenica i Novi Pazar- Tutin.

Pored Ljajića, Jildirim se sastao i sa potpredsednicom Vlade i ministarkom infrastrukture, saobraćaja i građevinarstva Zoranom Mihajlović i državnim sekretarom u Ministarstvu finansija Nenadom Mijailovićem.

Podeli