Categories: Kultura

U danima vikenda festivali sevdaha i islamske kulture

Treći po redu ”Novi Pazar sevdah fest” održaće se u Novom Pazaru u subotu 25. a prvi Internacionalni omladinski festival islamske kulture u nedjelju 26. novembra. Ovim festivalima hor “Isa beg” i novopazarski Kulturni centar obilježiće Dan Sandžaka.

Učesnici festivala sevdaha i islamske kulture biće mladi talenti ali i poznati interpretatori, te hafizi i učenjaci. Potvrđen je dolazak učesnika iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Maroka.

“U bogatom, kvalitetnom i godinu dana pripremanom trećem po redu “NP sevdah fest”predstaviće nam se mladi izvođači sevdaha, interpretatori sevdaha iz naše časršije te folklorni ansambli. Njih će pratiti orkestar “Teferidž” iz Rožaja a specijalna gošća manifestacije biće svima nama draga Aldijana Tuzlak. Kada je u pitanju prvi IOFIK, pored hora „Isa-beg“ domaćina, gosti učesnici, izvođači ilahija i kasida biće nam i hor “Mošus” iz Brčkog, hor „Ilham“ iz Rožaja, hafiz Daut Lezi iz Prizrena, Bajram ef. Karamaleski iz Makedonije, Vidad Kabar iz Maroka i Ilma Plojović. Ulaz za oba festivala je besplatan”, rekao je koordinator hora “Isa beg” Elvir Bogućanin.

Treći ”Novi Pazar sevdah fest” organizuju hor “Isa beg” i Kulturni centar, pokrovitelj je grad Novi Pazar a medijski partner RTV Novi Pazar, festival će se održati u Kulturnom centru u sbotu 25. novembra sa početkom u 19 časova.

U nedjelju takođe u Kulturnom centru od 19 časova održaće se i Internacionalni omladinski festival islamske kulture koji se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.

A. Ni.

Podeli

N N

Recent Posts

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

11 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

11 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

11 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

21 hours ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

1 day ago

Bačevac: Od suštinske važnosti izgradnja saobraćajnice Kraljevo – Novi Pazar

Bačevac: Dobro je što imamo tri ministra iz reda manjinskih naroda, ali građane Novog Pazara…

1 day ago