Društvo

Parkiranje za roditelje besplatno prvih 15 minuta

Radi veće bezbjednosti pješaka i djece koju roditelji dovode u obdanište “Mladost” u dijelu Mitrovačke ulice, do dvorane “Pendik”, postavljeni su zaštitni stubovi kako se vozila više ne bi parkirala na trotoarima. JKP “Parking servis” je sa istim ciljem omogućilo besplatno parkiranje vozila prvih petnaest minuta na parkingu kod dvorane “Pendik” za sve roditelje koji djecu dovode u obdanište ili na trening.

Odluku o postavljanju stubova koji sprečavaju nepropisno parkiranje vozila donio je Savjet za bezbjednost saobraćaja grada Novog Pazara koji konstantno radi na unapređenju i povećanju bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju a posebno djece.
Zbog toga je JKP “Parking servis” donijelo odluku da od ovog utorka za roditelje koji djecu dovode u obdanište ili na trening u dvoranu “Pendik” parking ispred dvorane bude besplatan prvih petnaest minuta.

Parking kod “Pendika” na kojem je instalirana najsavremenija oprema ima obilježenih 80 mjesta uključujući i parking prostor za vozila osoba sa invaliditetom. Podsjetimo, cijena parkinga po satu na ovom parkiralištu iznosi četredeset dinara, parking se ne naplaćuje radnim danima od 17 do 20 časova. Potpuno je besplatno cjelodnevno parkiranje tokom vikenda.

A. Ni.

Podeli