DruštvoVesti

Erbaš i Nasufović : Dijanet spreman na maksimalnu saradnju sa IZ Srbije

Vrhovni poglavar Islamske zajednice Srbije reis Sead efendija Nasufović danas se u Ankari sastao sa poglavarom Islamske zajednice Republike Turske, odnosno predsednikom upravnih poslova verskih zajednica Turske profesorom doktorom Ali Erbašom.

Reis Turske izrazio je toplu dobrodošlicu reisu Nasufoviću koji mu je čestitao početak mandata.

Tokom prijateljskog razgovora posebno je istaknuta potreba da ove dve verske zajednice sarađuju na polju obrazovanja, te da je neophodno uspostavljanje saradnje i podizanje iste na najviši nivo.

Kako je reis Erbaš naglasio Islamska zajednica Republike Turske spremna je da da svoj maksimalni doprinos na tom polju.

Tokom razgovora bilo je reči i o realizaciji razmene studenata Islamskih fakulteta, učenika Medrese ali i svih onih koji žele da u Turskoj nastave postdiplomske studije i steknu zvanja mastera i doktora.

Tokom jednočasovnog sastanka koji je protekao u izuzetno srdačnoj i prijateljskoj atmosferi reis Turske Ali Erbaš zahvalio je na poseti i izrazio želju da reisu Nasufoviću uzvrati posetu, te da  u što skorije vreme poseti Islamsku zajednicu Srbije.

Inače, kako saznajemo u Turskom Dijanetu delegacija Islamske zajednice Srbije je među prvim delegacijama sa Balkana koja je  posetila novog reisa, a posebno je zanimljivo da je sastanak trajao neuobičajeno dugo, van svih dosadašnjih protokola.

 

Senada Kalić

Podeli