Politika

Delegacija opštine Ilidža posetila Tutin

Unapredjenje prijateljskih odnosa opština Tutin i Ilidža, razmena iskustva u vodjenju lokalnih uprava kao i dogovaranje oko konkretnih zajedničkih projekata teme su sastanka delegacija dve opštine koji je održan u Tutinu. Gosti iz Bosne i Hercegovine poželeli su otvaranje saradnje na svim poljima, posebno kada je privreda u pitanju. Nakon sastanka u opštini Tutin, gosti su produžili put Prijepolja.

Predsednik opštine Tutin Kenan Hot ocenio je sastanak konstruktivnim ističući da su razmenjena pozitivna iskustva, a da je bilo reči  i o uklanjanju barijera u funkcionisanju obe opštine.

“Dogovorili smo se o ulaganjima tutinskih privrednika u opštinu Ilidža, ali i o ulaganjima u Tutin sa njihove strane” – rekao je Hot.

Sa njim se složio i načelnik opštine Ilidža Senaid Memić koji je rekao da Tutin ali i sve lokalne uprave poput ove treba da izaberu uspešne privrednike koji znaju svoj posao i da im treba pomoći kako bi oni pomogli razvoju opštine.

“Takodje, treba srediti situaciju sa vodosnabdevanjem, elektromrežom i putnom infrastrukturom, jer su to pitanja koja, iako je 21.vek, muče stanovnike naših opština” – rekao je Memić.

Nakon sastanka dve delegacije obišle su nekoliko lokalnih privrednika, a onda su gosti iz Ilidže otišli u Prijepolje.

K. Radović

Podeli