Društvo

Predstavnici Ilidže u poseti Bošnjačkom nacionalnom vijeću

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejman Ugljanin je nakon sastanka sa delegacijom opštine Ilidža rekao da ovo Vijeće sarađuje sa svim Bošnjacima na prostoru bivše Jugoslavije. Gosti iz te sarajevske opštine će prisustvati i svečanoj sednici, koja se održava u čast Dana Sandžaka.

Ugljanin je istako da saradnja sa opštinom Ilidža postoji  već dugo, te da je ovo samo nastavak dobrih odnosa sa jednom od najuspešnijih opština.

On je ovom prilikom istakao da Vijeće sarađuje sa svim Bošnjacima na prostoru bivše Jugoslavije.

“Glavni cilj Bošnjačkog nacionalnog vijeća je da mi kao legalni I legitimni predstavnici Bošnjaka u Srbiji izgrađujemo dobre odnose i saradnju po svim zajedničkim pitanjima sa svim Bošnjacim sa prostora bivše Jugoslavije. Mi smo deo jedinstvenog zqajedničkog korpusa I u tom smislu uspostavljamo saradnju. Imamo zajedničkih interesa I radićemo na tome”, rekao je Ugljanin, podsećajući sa kojim instutucijama Bošnjaka je BNV uspostavio saradnju u prethodnom periodu.

Načelnik opštine Ilidža Senaid Memić kaže da je  bitno da sa onima koji  pripadaju istom nacionalnom korpusu moraju imati jake veze, koje se ne mogu izgraditi pa da ostanu već se kako je rekao moraju stalno pojačavati.

„Došli smo ovde da naučimo i pokažemo otvoreno I široko srce ispred lokalne zajednice na Ilidži, koja je jedna od najboljih u BIH, peta po novozaposlenima, četvrta po napredovanju, koja je jedna moderna zajednica sa 100.000 stanovnika. U međusobnim odnosima nemamo kalkulacija sve što je u opštem interesu utreba da donesemo ovde, odnosno da ponesemo odavde”, rekao je Memić.

Ugljanin je najavio da će delegacija opštine Ilidža prisustvovati I svečanoj sednici koja se održava povodom Dana Sandžaka.

Načelnik opštine Ilidža Senaid Memić i njegovi saradnici su prethodno obišli i opštinu Sjenica, a sutra će kako je najavljeno posetiti i Tutin.

https://youtu.be/evFnec7qroQ

Podeli