DruštvoPolitika

Potpisan sporazum o saradnji Novog Pazara i Ilidže

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i predsednik opštine Ilidža Senaid Memić, potpisali su  Sporazum o saradnji na poljima kulture, sporta privrede i obrazovanja.
Prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac je tom prilikom naglasio da ove dve opštine treba da budu most saradnje između BiH I Srbije, a da je njima ostavljena mogućnost da tu saradnju unaprede kroz zvanične insititucije lokalne samouprave.

Sporazum o međusobnoj saradnji podrazumeva da će Novi Pazar i Ilidža, koja je jedna od najuspešnijih opština u Bosni i Hercegovini, raditi zajedno na svim poljima, a naročito će se ta saradnja ogledati u kulturi, privredi, sportu i obrazovanju.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je podsetio da puno Sandžaklija živi u tamošnjoj sarajevskoj opštini, uspešnih privrednika,koji će kako se nada ovu međusobnu saradnju unaprediti.

“Poštujući zakonske okvire I demokratske principe dveju država, Novi Pazar I Ilidža će saradjujući na institucionalnom nivou,sigurno biti most još čvršćeg povezivanja Srbije i Bosne I Hercegovine. Sporazum je tek prvi korak a u vremenu pred nama realizovaćemo niz zajedničkih projekata ,potvrditi važnost ovog sprazuma, jer je mogućnosti za saradnju i povezivanje ljudi sa ovog prostora zaista mnogo, naročito ako se ima u vidu uspeh I potencijali privrednika. Razmenićemo iskustva i zajedno doći do onoga što je na lokalnom nivou kod svakog od nas najbolje a korisno u partnerstvu ”, kazao je ovim povodom gradonačelnik Biševac, i poželeo gostima da se u gradu osećaju kao u svojoj opštini.

Načelnik sarajevske opštine Ilidža Senaid Memić naglasio je da se napredak Novog Pazara  vidi, te da je oduševljen gostoprimstvom građana Novog Pazara.  Memić je tom prilikom naglasio da su najbolji put do uspeha bratski odnosi i međusobna saradnja. Memića je posebno iznenadio kvalitet ljudi, koji vode ovaj grad.

“Potpisani dokument znači da su od danas svi naši ambasadori I ambasadori Novog Pazara. Potvrdili smo da ćemo slušati savete o onome što znate bolje a da ćemo u oblastima gde znamo malo bolje, pomoć nuditi”, rekao je načelnik Opštine Ilidža, Senaid Memić. Istakvaši da je potpisivnje sporazuma obostrno priznanje da je uproteklih 20 godina moglo biti učinjeno više na medjusobnom povezivanju.

“Da nastavimo putem napretka, neohodno je da se saradnjom ali I bratski, povezujemo I pomažemo jedni drugima. Pozivam vas sve na zajedništvo da budemo primer kako je moguće saradjivati sa drugima I biti najbolji”, zaključio je u ime gostujuće delegacije načelnik Opštine Ilidža, Senaid Memić.

Svečanom potpisivanju sporazuma Novog Pazara i Ilidže prisustvovali su odbornici Skupštine grada, rukovodstvo Novog Pazara, ali i te sarajevske opštine.

Predstavnici Novog Pazaru su goste upoznali sa kulturno istorijskim spomenicima i lepotama ovog grada.

Potpisivanju sporazuma o saradnji prethodila je zajednička sednica članova Gradskog veća Novog Pazara i Opštinskog veća Ilidže.

https://youtu.be/Yb_N-5b81yQ

 

 

 

Podeli