Društvo

Spriječiti maloletničku delikvenciju

U novopazarskom Centru za socijalni rad održana je tribina posvećena maloletničkoj delikvenciji i ujedno je predstavljen rad kluba iz Požarevca namijenjenog mladima koji su u sukobu sa zakonom. Okrugli sto je održan sa idejom da se razmotre mogućnosti postojanja sličnih usluga i u Novom Pazaru.

 Predstavnici Centra za socijalni rad iz Požarevca predstavili su u Novom Pazaru svoj Socijalno-rehabilitacioni klub za djecu i mlade. Oni su pokazali koje su njegove prednosti, koliko je bitno postojanje takvog kluba i kakvi su njegovi rezultati  u radu sa mladima koji su u riziku da imaju problema sa zakonom.

” Dešavalo se da rad sa mladima u ovom klubu bude dio izrečene mjere za mlade koji su uhvaćeni u krađi ili nekom drugom vidu sukoba sa zakonom”, kaže direktorka Centra za socijalni rad iz Požarevca, Tatajana Rajić.

Direktor centra za socijalni rad, Adnan Dizdarević, kaže da i u Novom Pazaru postoji potreba za ovakvim klubom i ovakvim vidom usluge.

” Mi sa naše strane ćemo nastojati da u saradnji sa Lokalnom samoupravom, ali i sa svim institucijama koje se bave problemom mladi, i u našoj sredini implementiramo ovakav projekat “, kaže direktor Centra za socijalni rad, Adnan Dizdarević.

Član Gradskog vijeća za zdravstvo i socijalnu politiku, Fevzija Murić, kaže da je potrbno prije svega vidjeti koliko je taj projekat održiv i na koji način bi se finansirale takve usluge.

Gosti su bili predstavnici Centra za socijalni rad Požarevca i Udruženje građana “Šansa”, ali i predstavnici misije  OEBS-a.

Podeli