Društvo

Pacijenti dobili bolje uslove za lečenje

 Odsek za lečenje od tuberkuloze,odnosno TBC bolesti u okviru Pneumoftiziološkog odeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru danas je svečano otvoren.Uslovi za lečenje pacijenata obolelih od tuberkuloze su sada mnogo bolji kao i uslovi za rad zaposlenih na ovom odeljenju.

Zbog zaista loših uslova u kojima su se lečili pacijenti oboleli od tuberkuloze i radili zaposleni na ovom odeljenju,ukazala se potreba za renoviranjem i izgradnjom posebnog odseka za TBC.

“Zaista ne mogu da krijem zadovoljstvo što smo uspeli da realizujemo jedan ovako bitan projekat” kazao je direktor Opšte bolnice dr Mirsad Đerlek i zahvalio Ministarstvu zdravlja koje je za njega izdvojilo skoro 100 hiljada evra.Đerlek je dodao da su svi uslovi koje je Ministarstvo zdravlja postavilo ispunjeni a jedan od njih bio je i da odsek za TBC bude odvojen od ostalih odeljenja što je ispoštovano.On je dodao da menadžment Opšte bolnice želi da poboljša sve uslove za lečenje pacijenata a ovo je bilo prioritetno jer podaci govore da je ovaj kraj na prvom mestu u odnosu na ostale krajeve Srbije po povećanom broju obolelih od tuberkuloze u poslednjih nekoliko godina.

Načelnica Pneumoftiziološkog odeljenja dr Hedija Alibašić kaže da ne krije zadovoljstvo što je ovaj projekat uspešno realizovan jer je,kako ističe,otvaranje odseka za TBC od velikog značaja kako za pacijente,zaposlene tako i za naš grad a i čitav region.

Pacijenti a naročito oni koji su u više navrata ležali na ovom odeljenju su zadovoljni sadašnjim uslovima,jer, kako sami kažu,prostor u kome su zbog bolesti primorani i više nedelja da borave sada je mnogo bolji i lepši,bez vlage,oronulih zidova i plafona i sa mnogo više prirodne svetlosti.

Sve radove na pomenutom odeljenju izvodila je novopazarska kompanija “IKAN” koja je,prema rečima direktora Sanela Zejnelovića,odlučila da ovom odeljenju donira lift koji će biti postavljen i stavljen u funkciju do kraja ovog meseca.

 

B.B.

Podeli