Politika

Ljajić: Beograd je jedina adresa za rešavanje problema Bošnjaka u Sandžaku

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je za agenciju Beta da je Beograd jedina adresa za rešavanje problema Bošnjaka Sandžaka, ali da oni treba da nastave da održavaju kulturne i duhovne veze sa Bosnom i Hercegovinom, što im Ustav i zakoni Srbije omogućavaju.“To rešavanje njihovih problema treba vršiti preko legitimno izabranih predstavnika bošnjačkog naroda, u demokratskoj proceduri i kroz institucije sistema ove zemlje. To je princip koji treba da važi ovde i na svakom drugom mestu”, kazao je Ljajić. Ljajić je rekao i da je Sandžaku potrebna pomoć u razvoju infrastrukture, ekonomskom oporavku, zapošljavanju i novim investicijama.

“Mi ćemo u tim oblastima tražiti pomoć i na istoku i na zapadu i ko god može da pomogne je dobrodošao. Ali, kada je u pitanju formulisanje političkih zahteva i potreba, predstavnici naroda u Sandžaku su jedini merodavni da o tome odlučuju i artikulišu njihove interese, jer su za to dobili mandat od gradjana na izborima”, rekao je on.

Ljajić je dodao i da je zahvaljujući Vladi Srbije, bez obzira na nasleđene i nagomilane probleme, postignut veliki napredak u poslednjih nekoliko godina na polju infrastrukture u Sandžaku. “To je jedan proces koji se nastavlja i verujem da ćemo uspeti da ekonomsku situaciju i infrastrukturu u Sandžaku značajno popravimo”, zaključio je Ljajić.

izvor: Beta

Podeli