Društvo

Tri tutinske porodice prozivaju policiju

Tutinske porodice Skarep, Mavrić i porodica Bahtijarević okupile su se kako bi zajednički ukazale na nepravdu, nasilje i probleme koje su pretrpjeli članovi njihovih porodica od strane, kako kažu, policije i policijskih službenika. Oni su još jednom podsjetili javnost na tragične događaje i ispričali svoje verzije dešavanja u kojima su neke od njih zauvijek izgubile svoje članove.

Za tragične događaje u svojim porodicama krive policiju. Otac tragično poginulog Fahrudina Skarepa, Jusuf Skarep, traži da svi nadležni organi preispitaju čitav slučaj i kazne sve koji su učestvovali u ubistvu.

Slično iskustvo ima i porodica Bahtijarević. Oni su izgubili sina Zilhada jer policija, kako kažu, nije htjela da ga zaštiti od osobe koja sada izdržava kaznu za ubistvo. Otac ubijenog, Harun Bahtijarević, kaže da je  ubistvu prethodilo dugogodišnje maltretiranje i da su se obraćali policiji koja nikad nije adekvatno reagovala.

Oglasila se i porodica Mavrić. Oni smatraju da je njihov sin nepravdno osuđen za ubistvo policajaca i trenutno izdržava kaznu od 30 godina. Otac osuđenog kaže da je čitav slučaj  montiran. Dokaza za to kako kaže ima mnogo, a neki od njih je to  što je, kako ističe, utvrđeno da nema otisaka prstiju njihovog sina na pištolju iz kog je pucano, ali ni čestica baruta prilkom uzimanja parafinske rukavice.

“Balističari iz Beograda potvrdili su da na pištolju nema  otisaka Fahrudinovih prstiju “, kaže Džafer Mavrić i ističe su mu priču o nevinosti njegovog sina  potvrdili svjedoci koji nisu smjeli da to  ponove na sudu.

Hasim Jakupović kaže da je sportski lovac i da je nekoliko godina maltretiran od strane policije i da mu je podmetnuto nelegalno oružije u kući.  On kako kaže je kupovao lovačku municiju od ljudi iz policije nakon čega su počeli da ga maltretiraju. Porodice je okupio i organizovao predstavnik nevladine organizacije Zambak, Naser Bakić.

Podeli