Društvo

Prioritetna ulaganja u poljoprivredu

“Prilazi do imanja poljoprivrednika, sistem napajanja zasada i njiva i podrška povrtarima, neki su od prioriteta za ulaganje u 2018.“, kažu predstavnici Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja. Članovi ovih udruženja i granskih klubova održali su sastanak na kom su zajednički definisali  prioritete i potrebe poljoprivrenika u Novom Pazaru.

Grad Novi Pazar svojim budžetskim sredstvima za svaku godinu predviđa pomoć i podršku poljoprivrednicima kao i razvoj poljoprivrede grada uopšte. Sa ciljem da na najbolji način iskoriste sredstava u 2018. godini, poljoprivrednici su dogovorili ono što im je najvažnije.

” Prvo nam je potrebno da uz podršku grada obezbedimo prilaze do imanja. S obzirom da je u protekle dvije godine zasađena velika količina maline potrebno je da poljoprivrednicima pomognemo u sistemu napajanja i navodnjavanja, ali je važana i pomoć povrtarima “, kaže predsednik MOUPU Ismet Sajtarić.

Jedno od pripriteta koje navode poljoprivrednici jeste i vještačko osemenjavanje, kao i kupovina zajedničke oprme.  Za 2017. Grad je opredijelio 5 miliona dinara, koja su uložana u kupovinu prihrane neophodne za razvoj pčelarstva, kupovinu crijeva za napajanje stoke, kupovinu žice za 59 poljoprivrednika, nove sadnice maline i čobanice i slično.

Podeli