DruštvoVesti

Pezić o “Islamu u vremenu” u Novom Pazaru

Šejh Elvedin Pezić održao je predavanje u Novom Pazaru. On je naglasio da Islam nije samo u džamiji.

„Reč je o  veri koja nudi mnogo pozitivnih stvari za čitavo društvo. Mladima se moraju otvoriti oči. Nije im mesto u nemoralu. Vreme ne bi trebalo da provode u diskotekama, kladionicama, nargila barovima…“, rekao je efendija Pezić.

Nakon serije predavanja u Bosni  na temu „Potreba čovečanstva za Islamom“ Elvedin Pezić govorio je o univerzalnim principima  Islama i u Novom Pazaru. Veliki broj prisutnih čuo je šta vera nudi čovečanstvu da se vrati na pravi putm bez nemorala i prevara.

„Ja želim samo ljudima da otvorim oči, da vera nudi rešenje za sve probleme kroz koje mi prolazimo. To nije nikakva demagogija“ ,kazao je Pezić.

U aprilu  je dvorana Pendik bila mala da primi sve zainteresovane za Pezićevo predavanje. I ovoga puta u Kulturnom centru velika gužva. Organizaotrima je drago što su se okupili pre svih mladi.

„Šejh kroz svoja predavanja edukuje omladinu o tome kako da organizuju svoj život u skladu sa Islamom. Tako je šejh odvratio mnoge od poroka  i na adekvatan način vratio veri“, istakao je Edin Nezirović iz organizacije „Put sredine“, koja je organizovala ovaj događaj.

Predavanje u Novom Pazaru nazvano je po knjizi Elvedina Pezića „Islam u vremenu“.

Podeli