KulturaVesti

“Duga” predstavila dela Selvije Ferizović

Centar za decu i mlade “Duga” priredio je književno veče Selvije Ferizović. Prstavljen je njen roman prvenac “Sebi stranac”, ali su prisutni mogli da čuju i poeziju i teksotve koje priprema za novu knjigu.

“Sebi stranac” je klasičan socijalni roman sa elementima i ljubavne priče. Međutim, tema je više nego aktuelna i odnosi se na mlade.

“Roman se tiče savremene mlade populacije, koja sve više odlazi sa naših prostora tragajući za nečim boljim, a pri tom ne razmišljajući duboko”, objasnio je lektor Adnan Bijelak.

Ideja o organizaciji književne večeri potekla je iz aktivnosti Čitalačkog kluba pri centru “Duga”, a ujedno je i dugogodišnja tradicija ove ustanove, sa težnjom ka afirmaciji, druženju i razmeni mišljenja mladih umetnika u Novom Pazaru.

“Možemo se pohvaliti kvalitetom i brojem mladih, koji umeju pisati, među kojima je i mlada dama, nestašnog karaktera Selvija Ferizović”, kaže koordinatorka programa u centru “Duga” Vahida Mušović.

Selvija Ferizović je pisac i kolumnista,  deo je Upravnog odbora Kreativne radionice Balkan iz Beograda, urednica na veb portalu Novi Pazar online, po struci Ekonomista. Rođena je 20. Jula 1991. U Novom Pazaru, detinjstvo provodi u selu Delimeđe, gde je i završila osnovnu školu, danas živi i radi u Novom Pazaru.

„Što se romana tiče, on je na granici ljubavne i socijalne tematike. Pišem i socijalnu i ljubavnu poeziju. Ljubavnu poeziju potpisujem pseudonimom, pa se ograđujem od nje, ali ne zato što se plašim ljubavi“, kaže autorka Selvija Ferizović.

Podeli