Vučić: Sledeće nedelje o parlamentarnim izborima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da bi iduće nedelje SNS trebalo da donese odluku, o stavu vezane za raspisivanje parlamentarnih izbora zajedno sa beogradskim.

Vučić je novinarima tokom obilaska Beograda na vodi rekao da ne zna kakvu će stranka doneti odluku, dodajući da su izneti argumenti za i protiv, a on je izneo argumente protiv parlamentarnih izbora.

On je kazao da smatra da je važno da se pokaže ozbiljnost, jer su pred nama veliki problemi koji treba da se rešavaju narednih godina.

“Ne treba da ličimo na one koji se kriju iza psovki upućene meni, koji misle da je to dovoljno za osvajanje glasova. Smatram da ima mnogo važnih ključnih pitanja u narednoj i naredne dve godine koje moramo da rešimo. Mislim da nije vreme za parlamentarne izbore”, istakao je Vučić.

Naglasio je da ne treba SNS da se na lokalnim, gradskim izborima pokriva republičkim rezultatima, i da ne bi bilo ništa strašno ako bi izgubili.

“Ako izgubimo nije nikakav problem, na kraju se živi od dela koja ste ostavili”, poručio je predsednik Srbije.

Vučić je istakao da neki ulaze u politiku zbog slave, a drugi kako bi napunili sebi džepove, te dodao da SNS ne pripada toj poslednjoj grupi ljudi, dok zna da je političkim protivnicima to bio cilj.

Naveo je da drugi, koji su za parlamentarne izbore, navode kao argument da bi, raspisivanjem izbora u februaru, dobili četiri godine potpunog mira, čime bi mogli u potpunosti da se posvetimo evropskom putu i rešavanju problema.

izvor: Tanjug/RTV

Podeli