Građane Prijepolja očekuje povećanje cene grejanja

Posle dvomesečne pauze odbornici lokalnog parlamenta u ponedeljak se vraćaju u skupštinske klupe. Predloženi dnevni red između ostalog obuhvata izmene i dopune Poslovnika o radu Skupštine, zatim donošenje odluke o porezu na imovinu, predviđa imenovanje direktora u nekoliko javnih ustanova ali i ono što najviše građana brine i tišti, u planu je i povećanje cene grejanja za 12,5 odsto.

Nakon prošlog Skupštinskog zasedanja građanima su na kućne adrese stigli računi za vodu uvećani za 50 odsto, iznošenje smeća plaćaju više za 37,5 odsto  a po svemu sudeći sličan scenario ih očekuje i posle sednice najavljene za idući ponedeljak. Naime, ukoliko predlog Opštinskog veća podrže odbornici cena grejanja u Prijepolju biće uvećana za 12,5 odsto, što za građane znači da bi umesto dosadašnjih 234 dinara ubuduće plaćali 264 dinara. Nova cena grejanja za poslovni prostor iznosila bi 330 dinara po kvadratnom metru.

Za razliku od običnih građana odbornike lokalnog parlamenta, njih 41, koliko broji ovaj skupštinski dom očekuje povećanje primanja koja dobijaju za svoj rad u Skupštini. Pa će tako dosadašnju dnevnicu od 2000 dinara koliko su dobijali po jednom danu zasedanja zameniti mesečni paušal u iznosu od 10 hiljada dinara bez obzira na to da li će Skupština raditi ili ne.

Od ponedeljka 13. novembra Dom kulture i Turistička organizacija trebalo bi da dobiju direktore ovih ustanova, dok će Skupština u Domu zdravlja i Muzeju imenovati vd direktore ustanova.

Alem Rovčanin PP media

Podeli