Politika

BNS osudila postavljanje Đondića na mesto vršioca dužnosti direktora Doma za ometene u razvoju u Tutinu

Bošnjačka narodna stranka osudila je “preuzimanje direktorskog mesta Doma za ometene u razvoju u Tutinu, od strane BDZS-a Muamera Zukorlića” jer, kako stoji u saopštenju za javnost “takvo delovanje samozvanog pomiritelja otvara nove unutar bošnjačke sukobe. U saopštenju stoji da je “ovim krajnje nekorektnim činom Zukorlić okrenuo i BNS protiv sebe ili je možda hteo da se na ovaj način “zahvali” našem predsedniku Muju Mukoviću što je pre deset godina organizovao odbranu džamija u Tutinu, te podržao  Islamsku zajednicu u Srbiji i u Skupštini kao narodni poslanik, naivno verujući da je to naša zajednica, dakle svih vernika.

Naprotiv, navodi se dalje u saopštenju, Muamer Zukorlić potpuno je “privatizovao IZuS sve dok je nije pretvorio u političku partiju, koja je danas bez ijednog saveznika među bošnjačkim strankama i koju sasvim izvesno na prvim narednim izborima čeka neslavan kraj. BNS će, na drugoj strani, aktivno učestvovati i dati svoj doprinos unutar bošnjačkom dijalogu i jedinstvu.

“Naš predsjednik će, sa pozicije državnog sekretara, a po ovlašćenju nadležnog ministra, kontrolisati rad i pomenutog Doma u Tutinu te neće dozvoliti nikakvu nepravdu prema zaposlenima i korisnicima niti eventualno protiv zakonito delovanje novopostavljenog rukovodstva te ustanove” – zaključeno je u saopštenju BNS-a.

Podsetimo, na mesto vršioca dužnosti direktora Doma za ometene u razvoju u Tutinu nedavno je imenovan Omer Đondić, član BDZS-a.

Podeli