Društvo

Novo sanitetsko vozilo opremljeno inkubatorom za Novi Pazar

Novi Pazar dobio je danas sanitetsko vozilo opremljeno inkubatorom što će prevremeno rođenim bebama dati veću šansu za preživljavanje.

Ključeve novog vozila direktoru opšte bolnice Novi Pazar dr Mirsadu Đerleku danas je u Kruševcu uručio ministar Zdravlja Zlatibor Lončar koji je kazao da je to sanitetsko vozilo od posebnog značaja za Novi Pazar.

Inače, ovakvo vozilo dobile su i Nišlije. Ministarka pravde Nela Kuburović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar u kruševačkoj Opštoj bolnici obavili su simboličnu primopredaju 15 sanitetskih i terenskih vozila namenjenih opštim bolnicama, domovima zdravlja i Kliničkim centrima širom Srbije, čija je vrednost 46,4 miliona dinara.

Ministarka pravde Nela Kuburović je istakla da je Sredstvima prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja Ministarstvo pravde ove godine obezbedilo 351,5 miliona dinara za realizaciju 98 projekata od čega je za potrebe zdravstvenog sistema opredeljeno preko 131 milion dinara.

Kuburuvićeva ističe da se ovom donacijom premašuje broj od 100 vozila koja su obezbeđena za zdravstvene ustanove u Srbiji, te da ova saradnja sa Ministarstvom pravde pokazuje da se odgovornim radom i sprovođenjem reformi u državi može obezbediti dovoljno novca za najznačajnije potrebe građana.

Podsećamo da je prošle nedelje na konferenciji za novinare direkttor Opšte bolnice Novi Pazar dr Mirsad Đerlek najavio izgradnju novog Hirurškog bloka, otvaranje Psihijatrijskog odeljenja, Službe za bolesti zavisnosti, Jedinice za moždani udar i angio-sale.

Đerlek je tom prilikom istakao da Opšta bolnica u Nnovom Pazaru ima značajnu podršku Ministrstva zdravlja Republike Srbije.

 

Senada Kalić/ agencije

Podeli