Sport

Atletičari Novog Pazara u Ulcinju

Trener atletičara Novog Pazara Rifat Zilkić rekao je da će tokom tronedeljnog trenažnog ciklusa u Ulcinju njegovi takmičari najviše raditi na poboljšanju opšte fizičke pripremljenosti.

“Ovo su tradicionalne predsezonske pripreme, uoči kroseva Balkana i Evrope, gde treba da nastupe Amela Terzić i Elzan Bibić. Pokušaćemo da nadoknadimo propušteno iz perioda kroseva u Srbiji, da bi i dvoranska sezona bila onakva kakvu želimo”, rekao je Zilkić.

U Ulcinju će se od danas spremati Teodora Simović, Elzan Bibić, Amra Terzić, Amel Džakovac i Adem Ziljkić, a od 19. novembra trebalo bi da im se pridruži Amela Terzić, koja je trenutno na testiranjima u SAD.

“Amela, Teodora i Elzan biće u sastavu državne selekcije na balkanskom krosu u Turskoj, a Amelu i Elzana potom očekuje kros šampionat Evrope u Slovačkoj. Planiram da u Tursku odemo letom iz Podgorice i da se na isti način vratimo u Crnu Goru i nastavimo pripreme”, naveo je Zilkić.

“Prvenstva Balkana su sve kvalitetnija, pa od naših takmičara samo Amela realno konkuriše za neku od medalja. Što se ostalih tiče, svaki plasman među šest najboljih je uspeh”, dodao je on.

Zilkić je na Danima atletike, prošlog vikenda u Kragujevcu, proglašen za trenera godine u Srbiji u konkurenciji juniora, dok je Ermin Ziljkić iz novopazarskog kluba najbolji stručnjak za uzrast starijih pionirki.

Prvenstvo Balkana u krosu odrzaće su 18. novembra u Čanakaleu, dok je Prvenstvo Evrope u krosu na programu 10. decembra u Šamorinu.

M. Minić

Podeli