Društvo

Zatvoren Međunarodni omladinski kamp na Kopaoniku

 

Na Kopaoniku je danas završen petodnevni Međunarodni omladinski kamp u organizaciji Udruženja građana „Izviđački odred Bratstvo“ i uz finansijsku podršku Misije OEBS u Srbiji. Kamp je okupio 65 učenika srednjih škola iz Novog Pazara i distrikta  Brčko u BiH.

Cilj kampa je da okupi mlade iz Srbije i BiH i da kroz međusobno upoznavanje  i razmenu iskustava  i znanja, doprinese smanjenju međuetničke distance  i pospeši saradnju mladih u regionu. Prema oceni učesnika svi ovi ciljevi su u potpunosti ostvareni.

„Mi smo postigli izuzetno dobre rezultate kada je u pitanju saradnja ne samo dve škole nego i saradnja ovdašnje lokalne zajednice i Brčkog distrikta BiH. Imali smo priliku da razmenimo iskustva po pitanju obrazovanja , po pitanju kulture, multietničnosti, multikonfesionalnosti, da se međusobno usaglasimo oko nekih opštih vrednosti“, kaže profesorka iz Brčkog Mira Đurović.

„Siguran sam da će ovo naše druženje dati dobre rezultate i da će ova omladina sutra živeti srećno na ovom Balkanu koji ima prlično nesrećnu prošlost. Uveren sam da će oni imati srećniju budućnost“, dodaje Elmir Habibović iz Organizacije Kampa.

Međunarodni omladinski kamp danas je završio sa radom a učesnicima se tim povodom obratio i zamenik šefa misije OEBS-a u Srbiji Džozef Melot. On je obećao da će OEBS i dalje pomagati ovakve projekte koji zbližavaju ljude i pozivaju na saradnju.

Podeli