Categories: Politika

BNV: „Bošnjaci u Srbiji narod pod prijetnjom“

 

„Agresivna politička kampanja, koju članovi srpske Vlade i srpskih nacionalističkih medija ovih dana vode protiv Bošnjačkog nacionalnog vijeća, ima za cilj da zastraši  Bošnjake i njihove legitimne predstavnike i spriječi ih u ostvarivanju prava zagarantovanih Ustavom i zakonima ove države“, kaže se u saopštenju za javnost koje je danas BNV uputilo medijima.

„Bošnjaci Sandžaka su civilizovan i dobro organizovan narod koji je na direktnim i slobodnim izborima izabrao sastav Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kao najvećeg predstavničkog tijela bošnjačkog naroda u Srbiji.

Izborni rezultati postignuti na tim izborima daju apsolutno pravo BNV-u da na sve legalne načine zastupa i štiti individualna i kolektivna prava, interese i sve što je vezano za status Bošnjaka u Republici Srbiji.

Srpski ekstremisti koji su bili inspiratori genocida i drugih zločina nad Bošnjacima  devedesetih, danas se nalaze na poziciji srpskog državnog vrha. Upravo oni, širenjem mržnje i netolerancije prema bošnjačkom narodu, njihovim  legitimnim predstavnicima i legitimnim zahtjevima, na sve načine pokušavaju izbaciti Bošnjake iz političkog života u Srbiji.

Posebno nas zabrinjava i vrijeđa činjenica, da su Bošnjaci koji se nalaze na visokim funkcijama u Vladi i Skupštini  primorani da preko medija oni budu ti koji će najviše osporavati bošnjačkom narodu ostvarivanje prava  garantovanih Ustavom i zakonima.

S tim u vezi, pozivamo nadležne državne organe, Zaštitnika  građana, Povjerenika za zaštitu ravnopravnosti, Evropsku Uniju, Savjet Evrope, OEBS, te Regulatorno tijelo za elektronske medije da posebnu pažnju  posvete analizi medija i vijesti u kojima se brutalno napada, širi govor mržmnje, prijeti i poziva na linč legitimnih predstavnika Bošnjaka, u prvom redu Predsjednika BNV-a, te da u skladu sa zakonima i svojim ovlaštenjima hitno reaguju“, poručuje BNV u svom Saopštenju za javnost pod naslovom „Bošnjaci u Srbiji narod pod prijetnjom“.

 

Podeli

Galib Gicic

Recent Posts

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

9 hours ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

9 hours ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

13 hours ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

15 hours ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

18 hours ago

Međedović gubi u Madridu: Lehečka vodi 1:0 u setovima

Teniser iz Novog Pazara, Hamad Međedović, izgubio je prvi set u drugom kolu masters turnira…

19 hours ago