Sport

Živković: Nekorektno suđenje umalo da dovede do prekida

Fudbaleri Novog Pazara i Proletera odigrali su danas nerešeno 1:1, u utakmici 12. kola Prve lige Srbije.

Gosti iz Novog Sada poveli su golom Milana Mirosavljeva u 54. minutu, a izjednačio je Denis Ristov u prvom minutu sudijske nadoknade.

“Ovo smatram pobedom. Imali smo neke šanse tokom utakmice, a na kraju smo nagrađeni za borbenost”, rekao je psole utakmice trener Pazaraca Marjan Živković.

On je izrazio nezadovoljstvo suđenjem Milana Ilića iz Ćuprije, koji je podelio šest žutih kartona domaćim igračima, a u 71. minutu isključio je rezervnog golmana Novog Pazara Gorana Vukliša.

Domaći su tokom utakmice protestovali posle vođstva Novosađana, smatrajući da je strelac Mirosavljev bio u nedozvoljenoj poziciji, kao i u 81. minutu, kad je Marko Vučetić postigao, utisak je, regularan gol za Novi Pazar, koji je poništen zbog ofsajda.

“Kad imate problema, svi vas guraju da što brže potonete, ali mi nećemo potonuti. Ne volim to da komentarišem, ali zbog nekorektnog sudijskog stava utakmica je bila na ivici prekida. Od početka sedmice postojale su indicije da će se nešto tako desiti”, naveo je Živković.

Proleter je zadržao drugo mesto na tabeli sa 23 boda, a Novi Pazar je i dalje sedmi sa 16.

“Dobro smo prostudirali rivala, za kojeg smo znali da je veoma kvalitetan. Da nam je neko pre meča ponudio bod, oberučke bismo prihvatili. Kako su se stvari odvijale, žao nam je što nismo pobedili. Ipak, Pazar nije zaslužio da izgubi”, ocenio je trener Proletera Nenad Cerović.

Novi Pazar će u 13. kolu gostovati beogradskoj Bežaniji, dok će Proleter biti domaćin Radničkom 1923 iz Kragujevca.

M. Minić

Podeli