Društvo

Od ponedeljka pomoć za penzionere

 

Od ponedeljka 6. novembra Republički fond za penzisjko i invalidsko osiguranje počinje sa isplatom novčane pomoći penzionerima u iznosu od 5.000 dinara. Pomoć, koju penzioneri očekuju, važi za one koji su penzionerski status stekli do 27. oktobra 2017. godine. Inače, u Novom Pazaru i Tutinu ima tačno 21.027 penzionera.

„Hteo bih još da naglasim da Filijala PIO fonda u Novom Pazaru u saradnji sa lokalnom samoupravom radi na poboljšanju standarda penzionera. Svi penzioneri koji stanuju u prigradskim naseljima imaju popust od 30 posto na autobuske karte. Njihova obaveza je samo da se obrate prevozniku i sa sobom ponesu pslednji ček od penzije i ličnu kartu. U budućem periodu svi penzioneri Novog Pazara za sve  kulturne i sportske manifestacije imaće popust kod ulaznica za 30 posto“, kaže direktor Filijale PIO fonda u Novom Pazaru Mirsad Abdurahmanović.

Briga o penzionerima podrazumeva se i kroz druge aktivnosti koje ovdašnja filijala PIO fonda sprovodi. Samo ove godine preko 120 penzionera koristilo je pravo na banjsku rehabilitaciju i lečenje.

Podeli