HronikaVesti

KRV NA AUTOMOBILU Policajac ostaje u pritvoru zbog ubistva mladića koje je diglo ceo NOVI PAZAR NA NOGE

Viši sud u Novom Pazaru produžio je pritvor za još 30 dana policajcu R.B. koji se sumnjiči da je u noći između 29. i 30. septembra ubio Fahrudina Skarepa (22) iz Tutina.

On se tereti da je tokom akcije sprečavanja nedozvoljene trgovine, u reonu sela Dolovo na Pešterskoj visoravni, pucao na vozilo kojim je upravljao Skarep i teško ga ranio.

 Mladić je podlegao povredama u novopazarskoj Opštoj bolnici, a istraga je pokazala da u automobilu nije bilo švercovane robe.

Uhapšeni policajac se tereti da je izvršio ubistvo i ukoliko se proglasi krivim preti mu od pet do 15 godina zatvora.

Nakon hapšenja, Viši sud je R.B. odredio pritvor kako bi sprečio uticaj na svedoke i uznemirenje javnosti, kao i zbog toga što je osumnjičen da je izvršio krivično delo za koje je zaprećena kazna preko deset godina zatvora.

Kako nezvanično saznajemo, u sklopu istrage su saslušani svi svedoci, a čekaju se dodatna balistička veštačenja, kao i izveštaj Ministarstva unutrašnjih poslova o opravdanosti upotrebe oružja u toj situaciji.

Osumnjičeni policajac je prilikom saslušanja odbijao da odgovara na pitanja, braneći se ćutanjem.

Roditelji odbili da prime predstavnike policije

Predstavnici Policijske uprave u Novom Pazaru želeli su da obiđu i razgovaraju sa roditeljima stradalog mladića, ali su im oni poručili da ne žele da ih prime, tvrdeći da je policija prekoračila svoja ovlašćenja i bez razloga pucala u njihovog sina.

Tutin: Hitno objaviti zvaničnu verziju ubistva mladića

Savet opštine Tutin za bezbednost zatražio je od nadležnih državnih organa da što hitnije objave zvaničnu verziju o ovom događaju.

Izvor: Blic

Podeli