Društvo

Inauguracija 25 mladih ambasadora iz Novog Pazara

Forum za kreativno djelovanje u saradnji sa organizacijom “Mladi ambasadori” iz Niša predstavili su 25 novih mladih ambasadora iz Novog Pazara, koji su istakli da će i u narednom periodu biti posvećeni promociji obrazovanja , kulture i pozitivnih vrijednosti među svojim vršnjacima. Inauguracijom 3. Generacije mladih amabasadora iz novopazarskih srednjih škola i fakulteta započinje njihov jednogodišnji madnat.

Udruženje mladih ambasadora nastalo je 2014. godine uz sjajnu organizaciju lokalnih zajednica kao što su Novi Pazar i Kruševac. Ovo je projekat koji Forum za kreativno djelovanje sprovodi treću godinu za redom u saradnji sa mladim ambasadorima iz Niša, inicijatorima otvaranja ove organizacije. Kako je istakao predsjednik Udruženja mladih ambasadora iz Niša, Branko Krsmanović, razvijanjem ovog programa generalno će se podići liderske sposobnosti i promovisanje kulture, sporta i preduzetništva u osnovnim i srednjim školama i fakultetima.

Za vrijeme trajanja svog mandata, Mladi ambasadori će imati priliku da, kroz praktičan rad i neformalne edukacije, upoznaju rad institucija u lokalnoj zajednici i da na pravi način prezentuju i unaprijede kulturnu, sportsku i privrednu stranu našeg grada.

Današnjom inauguracija proglašen je početak rada treće generacije Mladih ambasadora Novog Pazara, a Svečanoj inauguraciji Mladih ambasadora/ki prisustvovali su predstavnici Grada Novog Pazara, lokalnih kulturnih institucija i ustanova za mlade, nevladinih organizacija, kao i predstavnici organizacije „Mladi ambasadori“ iz Niša, sa kojom Forum za kreativno djelovanje partnerski sprovodi program već treću godinu za redom.

 

I. Hodžić

 

Podeli