Categories: Društvo

U Novom Pazaru i Tutinu subvencijama do 133 nova radna mesta

 

Realizacijom dva programa za zapošljavanje teže zapošljivih kategorija nezaposlenih lica Nacionalna služba za zapošljavanje i Grad Novi Pazar obezbedili su posao za 133 nezaposlene osobe. Gradonačelnik Nihat Biševac danas je, sa svojim saradnicima i predstavnicima Filijale Nacionalne službe zapošljavanja, obišao dve firme koje su zaposlile najviše novih radnika.

Za 83 novootvorena radna mesta u Novom Pazaru i Tutinu, dodelom subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih, Nacionalna služba za zapošljavanje uložila je 18 miliona dinara. U ovu meru aktivne politike zapošljavanja uključeno je 50 poslodavaca. U okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja uključeno je još 36 poslodavaca, koji su obezbedili dodatnih 50 radnih mesta. Grad Novi Pazar i Nacionalna služba za zapošljavanje partnerski su podelili troškove subvencija u iznosu od 10 miliona dinara. Danas su gradonačelnik Nihat Biševac i predstavnici Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje obišli dve firme „Mizan „ i „Elkom“, koje su zaposlile najviše radnika.

„Prvi put grad Novi Pazar učestvuje u sufinansiranju novog zapošljavanja teže zapošljivih lica, mladih do 30 godina i starih preko 50 godina. Grad je zajedno sa NSZ uložio 10 miliona dinara kojima smo pomogli 36 poslodavaca da zaposle 50 lica. To ćemo činiti i ubuduće“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Firma „Elkom-line“ pokreće proizvodnju ručno čvorovanih tepiha. U ovom trenutku zapošljava 10 radnika, od kojih je četvoro posao dobilo zahvaljujući subvencijama njihovih radnih mesta. Firma „Mizan“ proizvodi žensko donje rublje i pidžame, zapošljava 100, a u okviru ovog programa posao je dobilo još 6 novih radnika.

 

Podeli

Galib Gicic

Recent Posts

Gaza: Od 7. oktobra ubijeno najmanje 34.388 Palestinaca

U izraelskim napadima na Pojas Gaze u posljednja 24 časa najmanje 32 Palestinca su ubijena,…

14 mins ago

Počeo meč Hamada Međedovića u Madridu

Teniser iz Novog Pazara, Hamad Međedović igra drugo kolo masters turnira u Madridu. Protivnik mu…

20 mins ago

Za Srbiju 1,6 milijardi evra iz evropskog Plana rasta za Zapadni Balkan

Srbija će u okviru novog plana za rast Zapadnog Balkana od ukupno šest milijardi evra,…

2 hours ago

Danas pretežno sunčano

Lepo vreme u našoj zemlji. Danas u većini mesta pretežno sunčano. U brdsko-planinskim predelima moguća…

3 hours ago

Tarik Rašljanin predstavlja KBS Bukvić tim u Požarevcu

Prvenstvo Srbije u ful kontaktu na programu je u subotu i nedelju, 27. i 28.…

13 hours ago

PS u ful kontaktu: KBS Novi Pazar sa sedam aduta u Požarevcu

Klub borilačkih sportova Novi Pazar sezonu otvara u Požarevcu.

17 hours ago