Društvo

“Otvorena ruka” obradovala učenike

Članovi humanitarne organizacije “Otvorena ruka“ obišli su i prigodnim poklonima obradovali učenike koji žive u udaljenim selima Muhovo i Krće. Za ovu priliku oni su angažovali i zdrvstvene radnike, članove ove organizacije, koji su obavili sistematski zdravstveni pregled mališana.

Brojni mališani koji pohađaju nastavu u udaljenim selima Muhovo i u selu Krće su đaci pješaci, a neki od njih svakodnevno pređu i po nekoliko kilometara da bi redovno pratili nastavu. Sa željom da im uljepšaju školske dane, članovi humanitarne organizacije Otvorena ruka posjetili su ih i obradovoali slatkišima, školskim priborom i sredstavima za oralnu higijenu, a angažovani stomatolozi i ljekari su izvršili zdravstveni pregled svih učenika.

Stomatolog dr Dženana Tutić kaže da mnogi od njih nemaju priliku da često dolaze u grad jer žive daleko i da su zbog toga ovakvi pregledi važni.

Među članovima ove humanitarne organizacije je sve veći broj mladih i novih volontera kojima je motivacija da, kako kažu,  izazovu osmjeh na licima drugih osoba.Učenici su slušali i predavanje o zdravlju, dobili su savjete kada i kako se se pravilno peru zubi, ali i koliko često. Mališani su se brzo zbližili sa gostima i rastali se sa zajedničkom pjesmom. Slične akcije humanitarna organizacija Otvorena ruka realizuje svake godine.

Podeli