Kultura

Baletski gala koncert u Novom Pazaru

 

U okviru  Projekta “Karavan igre”, koji je u subotu posetio Novi Pazar a realizuje se u još 14 gradova šuirom Srbije, u koncertnoj dvorani Kulturnog centra održan je završni Baletski gala koncert. Nastupili su prvaci Baleta Nrodnog pozorišta  u Beogradu  Ana Pavlović i Jovan Veselinović, kao i učenici baletskih škola iz Beograda I Pančeva.

Novi Pazar je u subotu imao priliku da bar jedan dan bude centar umetničkih, kreativnih, a pre svega interaktivnih kulkturnih programa u kojima je dominirao balet. Sve se odvijalo u okviru Projekta “Karavan igre” koji je u našem gradu završen večernjim Baletskim gala koncertom.

“Mi smo tu negde na polovini Karavana. Čeka nas još nekoliko gradova i na kraju finalna predstava u Beogradu gde ćemo pokazati šta smo to radili. Izabraćemo najlepše iz našeg programa i  pokazati kako je to izgledalo. Ja sam presrećna kao pedagog i profesor, zajedno sa gospođom Ivankom Lukateli i mladim saradnicima, sa našim divnim đacima za koje ovo nije lak posao jer oni idu i u školu”, kaže pedagog Marija Janković, prva solistkinja baleta.

U toku četiri meseca, od septembra do decembra, Karavan će imati priliku da vide građani Niša, Kragujevca, Pirota, Subotice, Vranja, Novog Pazara, Negotina, Kraljeva, Vršca, Šapca, Valjeva, Užica, Čačka Zrenjanina i Smedereva.

Projekat “Karavan igre” realizuje Nacionalna fondacija za umetničku igru i Beogradski festival igre, uz podršku Fondacije “Art Mentor” iz Lucerna i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije.

Podeli