Društvo

“Poništite zakone kojima ste smanjili penzije”

 

Dva sindikata penzionera izrazili su nezadovoljstvo zbog, kako su naveli, “nemoralnih i neustavnih” zakona koji su najstarije doveli na ivicu egzistencije.

Udruženje sindikata penzionera Srbije i Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica organizovali su u Beogradu protest i od Doma Narodne skupštine otišli do Ustavnog suda i zgrade Radio-televizije Srbije u Takovskoj ulici.

Predsednik Udruženja sindikata penzionera Srbije Mihajlo Radović rekao je agenciji Beta da su “svima dali određene zadatke: Od Skupštine Srbije zahtevamo da poništi sramne zakone kojima su nam smanjili penzije, od Ustavnog suda da donese svoje stavove o našoj inicijativi da ispita ustavnost spornih zakona i da nas ne koči u proceduri odlaska u Strazbur, jer pravne institucije Srbije ne daju rešenja za naše prboleme”.

Radović je dodao da su time održali “pomen moralu, pravdi i istini” – vrednostima koje su nestale u Srbiji.

On je dodao da je pokrenuta inicijativa da penzioneri pojedinačno traže rešenja od PIO fonda kako bi se žalili Upravnom i Ustavnom sudu da bi se utvrdio koliko kome država duguje.

Radović je kazao da su od RTS tražili da “informišu istinito građane” jer je to “servis koji građani plaćaju” da bi bili istinito informisani.

Izvor: BETA

Podeli