Društvo

U akciji besplatnih preventivnih pregleda danas pregledano 17.070 građana

U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda danas do 16 časova, u 123 zdravstvene ustanove u Srbiji pregledano je 17.070 građana Srbije, što je skoro trostruko više nego u toku prve nedelje, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Ovakav odziv građana još jedna je potvrda značaja akcije koju Ministarstva zdravlja sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije i potvrda unapređenja javne svesti o prevenciji kao najefikasnijem načinu brige o sopstvenom zdravlju, navodi se u saopštenju.

 Građani Srbije, sa ili bez zdravstvenog osiguranja, danas su mogli bez zakazivanja da urade ultrazvuk stomaka i specifični antigen prostate koji otkriva tumorske promene i obave ginekološke preglede.
Pored toga, pojedine zdravstvene ustanove i danas su obavljale i EKG preglede, kao i merenje nivoa šećera u krvi i merenje krvnog pritiska. Ministarstvo zdravlja navodi da će akciju besplatnih preventivnih pregleda sprovoditi i u narednom periodu, najmanje jednom mesečno i poziva sve građane Srbije da iskoriste priliku, obave besplatne preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.
Izvor:Blic
Podeli