Društvo

Dejanović: DUNP ima potencijale za naučna istraživanja

“Državni univerzitet u Novom Pazaru, kao ozbiljna i dobro organizovana institucija sa kvalitetnim kadrom ima velike potencijale da se uključi u naučna istraživanja koja su od interesa za Vladu Republike Srbije“- ocenila je danas prilikom posete ovoj visokoobrazovnoj ustanovi, prof. dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka  zadužena za demografiju i populacionu politiku.

U razgovoru sa rektorom Državnog univerziteta prof. dr Miladinom Kostićem i nastavnicima sa studijskih programa Rehabilitacija i Psihologija, Slavica Đukić Dejanović je istakla da u oblasti naučno-istraživačkog rada postoje značajne mogućnosti za saradnju sa resorom koje ona predvodi.

Prema rečima rektora Kostića, ogromno iskustvo  koje dr Slavica Đukić Dejanović ima kao redovni profesor Medicinskog fakulteta u Kragujevcu, sa izuzetnim rezultatima u oblasti naučno-istraživačkog rada i njena spremnost da svoje znanje nesebično prenese, biće dragoceni  nastavnicima i podmlatku Državnog univerziteta u Novom Pazaru.

Ministarka Đukić Dejanović je navela da su univerziteti sedišta pragmatičnih ideja, da je neophodno da učestvuju na izradi nacionalnih strategija, ali  i da prate potrebe svog okruženja, kako bi doprineli rešavanju važnih društvenih problema.

Izvor: DUNP

Podeli