Besplatni pregledi građana i ove nedjelje

Akcija besplatnih pregleda, koju organizuje Ministarstvo zdravlja u 58 opštih bolnica i 3 klinička centra u Srbiji, još jednom se uspješno realizuje i u Novom Pazaru. Sa knjižicom ili bez nje, u nedjelju će preventivno i besplatno biti obavljeni ultrazvučni pregledi stomaka, ginekološki pregledi žena, kao i određivanje tumor markera PSA.

Kako je već najavljeno, besplatni pregledi građana, koji su počeli da se obavljaju 17. septembra, biće nastavljeni i ovog vikenda. Briga o zdravlju pacijenata , osnovni su ciljevi ove veoma važne i uspješne  akcije.

“Ginekološki pregled žena koji će se obaviti u prijemnoj Ginekološkoj ambulanti hirurškog bloka , ultrazvučni pregled stomaka, koji će se obaviti u Dijagnostičkom centru, kao i određivanje tumor markera PSA su planirani besplatni pregledi za ovu nedjelju. Pregledi će se obavljati od 8h do 16h.”- istakla je glavna sestra Opšte bolnice Novi Pazar, Ajsela Batilović.

Ljekari i uposlenici novopazarske Opšte bolnice se nadaju da će se akciji odazvati veliki broj građana i mole da tog dana budu strpljivi i poručuju da će svi biti pregledani , te da niko neće biti vraćen.

 

I. Hodžić

 

 

 

 

Podeli