Poseta dvojice predsednika blokirala Novi Pazar

Posetu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji prate izuzetno jake mere bezbednosti.

Predsednika Erdogana, koji je u utorak, 10. oktobra stgao u zvaničnu dvodnevnu posetu Srbiji, čuvaće najmanje 50 ličnih telohranitelja, pišu “Novosti”. U velikoj delegaciji, koja stiže u nekoliko aviona, osim 185 privrednika, biće i osam turskih ministara, navodi list.

Posetu visokog gosta iz Ankare pratiće neviđene mere bezbednosti, koje on uživa u matičnoj državi, pišu “Novosti” i dodaju da će, osim Erdoganovog obezbeđenja, o sigurnosti svakog njegovog koraka u Srbiji dodatno brinuti i oko 3.000 srpskih policajaca.

“Srpski telegraf” piše da će o bezbednosti Erdogana brinuti 60 “do zuba naoružanih Turaka”, prenosi Tanjug. “Reč je o vrhunskim specijalcima koji čine prvi prsten obezbeđenja. Oni su deo ličnog Erdoganovog obezbeđenja, bukvalno je nemoguće proći kroz njih”, piše list i dodaje da je, pored toga, Ankara pre desetak dana poslala timove ljudi kao prethodnicu koji imaju zadatak da provere sve lokacije i trase kojima će turski predsednik proći.

Turskim specijalcima od velike pomoći biće i nekoliko hiljada srpskih kolega.

U ovaj posao biće uključeni i SAJ, Žandarmerija, Kobre, kao i Uprava za obezbeđenje MUP i redovni sastav.

Zbog posete dva predsednika većina centralnih ulica u Novom Pazaru danas će biti zatvorene za saobraćaja. Iz Saobraćajne policije zamolili su vozače da vozila ne parkiraju na nepredviđena mesta za to i da prilikom vožnje izbegavaju centar grada. Do normalizacije saobraćaja doćiće u popodnevnim satima.

 

Podeli