Pljakić: Veći kapacitet Pendika, egalizatori za bolje grejanje

Direktor Sportsko-sajamske ustanove Pendik Enes Pljakić rekao je da je posle radova na istočnoj tribini kapacitet dvorane u okviru te ustanove povećan za oko 100 sedećih mesta, pa će sportske manifestacije ubuduće moći da prati oko 1.600 gledalaca.

“Istočna strana dvorane nije bila najbolje sređena, pa smo sopstvenim sredstvima uradili košuljicu i postavili granitne pločice. Dobili smo na estetici, ali i funkcionalno. Želeli smo da to završimo pre Supekupa za odbojkaše između Novog Pazara i Vojvodine (12. oktobra), da bi u odavde poslali što lepšu sliku”, rekao je Pljakić.

On je pojasnio da je bilo povremenih poteškoća u nastojanjima da se izjednači temperatura na parketu i zapadnoj tribini, gde je znatno toplije, i najavio da će taj problem uskoro biti rešen.

“Uz finansijsku pomoć gradske uprave, potrudili smo se da to regulišemo. Egalizatori toplote će omogućiti da se topli vazduh s visine spušta prema dole”, naveo je Pljakić.

Pljakić je dodao da su planirani i novi sadržaju na ostalom delu novopazarskog Sportsko-rekreativnog centra.

“Trenutno otklanjamo rastinje sa ivičnjaka trim staze. U planu su svlačionice pored terena sa veštačkom travom, javni toalet, kao i magacinski prostor. Želimo da sledeće godine promenimo i zaštitne mreže oko postojećih terena”, kazao je Enes Pljakić.

M. Minić

Podeli