Konkurs za autorske filmove

Kulturni centar Novi Pazar raspisao je  konkurs za najbolji film u trajanju od 30 min, autora do 30 godina starosti. O najboljem filmu odlučivaće tročlani žiri, a za najbolje obezbeđene su vredne novčane nagrade. Prema rečima urednice filmskog i dramskog programa u Kulturnom centru Elme Šabanović žiri će posebno vrednovati filmove koji obrađuju društveno angažovane i dokumentarne teme.

“Biće dodeljene 3 nagrade: za najbolji film  predviđena je nagrada od 25.000 din, za drugo mesto  15.000 din, a za treće  10.000 din. Sigurna sam da u Novom Pazaru ima mladih koji se bave filmom i koje interesuje ova umetnost. Značajno kod ovog konkursa je to što film može biti snimljen mobilnim telefonom, fotoaparatom ili profesionalnomkamerom, jer u tom tehničkom smislu ne postoji ograničenje”- istakla je Šabanović i dodala da ovaj projekat  finansira Ministarstvo kulture i informisanja što mu daje na značaju još više.

Jedan autor može konkurisati sa najviše tri filma. Organizator se obavezuje da filmove neće koristiti u komercijalne svrhe. Filmove nam šaljite u DVD ili CD formatu (u tri primerka) na adresu: Kulturni centar Novi Pazar, Za konkurs filma, Stevana Nemanje 2, 36300 Novi Pazar . Za sve informacije možete se obratiti na kontakt telefon: 064/818 62 71 i mail adresu: domkulture_np@yahoo.com.

Rok za konkurisanje je 30.oktobar.

K.Radović

Podeli