Politika

Đerlek: Istorijska poseta za Novi Pazar

Sutrašnja poseta dvojice predsednika, predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana kao i velikog broja ministara i privrednika je istorijska poseta za naš Grad, region i našu zemlju, saopšteno je iz Sandžačke narodne partije. Predsednik SNP-a dr Mirsad Đerlek pozvao je sve Novopazarce ali i ostale Sandžaklije da sutra dočekaju državnike Erdogana i Vučića.

‘’Osećam veliko zadovoljstvo i ova poseta mi uliva nadu da će krenuti da se rešavaju veliki infrastrukturni projekti, pre svega mislim na puteve Novi Pazar – Tutin, Novi Pazar – Sjenica, kao i autoput koji će povezati Novi Pazar sa Sarajevom.

Takođe, očekujem otvaranje novih radnih mesta, poboljšanje životnog standarda svih građana koji žive na ovoj teritoriji.

Ono što je dobro je to da su obe strane pokazale želju da krenu putem saradnje, uspeha i realizacije, tako da u ovom okviru saradnje Turske i Srbije mi ćemo upravo biti most prijateljstva, most koji će spajati korisno za obe zemlje, a naravno u svemu tome i mi ćemo imati dobar udeo realizacije velikih projekata  koje su ove zemlje zacrtale.

Nas prati glas dobrih domaćina. Svaki musafir koji je došao u Novi Pazar i prošetao našom čaršijom, nije ostao ravnodušan. Naši ljudi su ti koji dobro ugoste svakog gosta,a gosti ponesu samo reči hvale o našem šeheru, i uvek žele da dođu opet. Znam da će i ovaj put biti tako. Stoga želim da pozovem sve građane i građanke, ne samo našeg grada već svih gradova i opština u okruženju, da sutra, u sredu, ispred Gradske uprave u 12:00 h, dođu  poselame i pozdrave naše goste, naše musafire, naše državnike i naše velike prijatelje’’, rekao je predsednik Sandžačke narodne partije Mirsad Đerlek.

Podeli