Društvo

Topli radijatori od 15. oktobra

” Gradska toplana u Novom Pazaru posjeduje dovoljne količine enrgenata za čitavu ovogodišnju grejnu sezonu i spremno dočekuje zimske dane,” ističe direktor Gradske toplane, Dejan Nićiforović i naglašava da su u toku finalne provjere sistema toplovodne infrastrukture. On kaže da je i naplativost usluga bolja nego proteklih godina što utiče na kvaliteniju uslugu ovog preduzeća.

Nagli pad temperature proteklih dana izazvao je brojna pitanja kod onih građana koji zavise od centralnog gradskog sistema grijanja. Stanari u centralnim zgradama grada se pitaju su da li radijatori mogu biti topli i prije zvaničnog početka grejne sezone i da li mogu bezbrižno dočekati hladne zimske dane.

Direktor gradske toplane, Dejan Nićiforović, kaže da je nepohodno da prosječna temepratura, tri dana za redom, bude ispod 12 stepeni.

” Hladan dan je bio samo u subotu, čak nije bilo ni pretjerano hladno. Da bi toplana adekvatno startovala potrebno je da par dan ranije toplana pripremi mazut , “kaže direktor toplane.

Nićiforović kaže da je u nedelju bilo kratkotrajnog rada i grijanje, ali da se tu radilo samo o toplim probama sistema. On naglašava da korisnici usluga mogu očekivati tople radijatore od 15. oktobra, a da je već sada sve spremno za rad.

“ Imamo dovoljne količine mazuta za čitavu grejnu sezonu. Naše usluge su zaista dobre ali je i naplativost bolja, mada još uvijek ima onih koji jednostavno ne plaćaju račune, valjda čekaju da to neko drugi uradi za njih”, kaže direktor Gradske toplane, Dejan Nićiforović.

U poslednje dvije godine toplana je intenzivno radila na izgradnji podstanica tako da rukovodioci toplane očekuju i kvaliteniju isporuku toplotne energije. Nićiforivić ističe da od ove godine korisnici usluga imaju podjednake uslove za grijenje bez obzira u koj zgradi ili dijelu grada žive.

Podeli