Politika

Sve spremno za dolazak predsednika Turske

Grad Novi Pazar ima veliku čast i zadovoljstvo da u sredu ugosti predsednike Republike Turske Redžepa Taipa Erdoana i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.  Pripreme za doček su u toku i kako kažu iz Gradske uprave sve će biti spremno za njihov dolazak.

Veliki broj građana s nestrpljenjem čeka da uživo vide turskog predsednika. Za sve njih ovo je istorijski trenutak, što zbog same ličnosti to i zbog činjenice da Redžep Taip Erdoan sa sobom u Novi Pazar dovodi veliki broj biznismena i privrednika, potencijalnih investitora.

„To je poseta koja se ne događa često i mi smo se iz Gradske uprave potrudili i još uvek se trudimo da na adekvatan način organizujemo taj doček. Kao što vidite počelo je ulepšavanje grada, gospoda Erdoan i Vučić će doći oko 12 u Novi Pazar, održaće jednu konferenciju sa svojim članovima  Vlada i sa predsednicima sandžačkih opština u Domu kulture. Očekujem da će neki vrlo važni protokoli o saradnji  biti potpisani tog dana. Kao što je izgradnja mosta preko reke Raške, izgradnja novog obdaništa i rekonstrukcija Hamama. Nakon toga će predsednik Erdoan i predsednik Vučić  prošetati gradom Novi Pazarom,  i ja pozivam sve građane Pazara ali i svih okolnih gradova da budu ovde u sredu u 12 sati i da adekvatno i onako kako dolikuje Pazarcima i Sandžaklijama da pozdravimo naše goste“, istakao je član Gradskog veća Mirsad Jusufović.

Podsećamo,  Redžep Taip Erdoan je već dolazio u Novi Pazar ovo je njegova druga poseta, i  ovog puta dolazi kao predsednik Republike Turske.

A. Ademović

Podeli