Harčinović: Uspešna regata

Trener Kajakaškog kluba Stari grad Haris Harčinović rekao je da je zadovoljan učinkom svojih takmičara na poslednjoj slalomskoj regati na divljim vodama, čiji je domaćin bio Novi Pazar.

“Ostvarili smo dobre rezultate na prilično jakoj i uspešno organizovanoj regati na reci Raški, trećoj po redu. Učestvovalo je šest klubova, osim nas još i kraljevački Ibar, Studenica iz Ušća, Čačak, prijepoljski Lim i Medicinar iz Niša. Do kraja sezone očekuje nas još jedno, možda dva takmičenja”, rekao je Harčinović.

Na pazarskoj regati, Alen Tahirović pobedio je u trkama kajaka i kanua jednoseda (K1, C1), Farisu Turkoviću u tom uzrastu pripalo je treće mesto u K1, dok su juniori Starog grada bili ekipno drugi u disciplini 3xK1, a osim Tahirovića i Turkovića u timu se našao i Amel Tutić.

Samir Tutić završio je na drugoj poziciji u seniorskom K1, kadet Tutić zauzeo je treća mesta u K1 i C1, kao i Ermin Rebronja u konkurenciji pionira.

Organizatori ove manifestacije bili su Kajakaški klub Stari grad i novopazarski Sportski savez, pod pokroviteljstvom Grada.

Podsetimo, kajakaši Starog grada ove godine su u spustu postali ekipni prvaci Srbije u kadetskom i juniorskom uzrastu, a pojedinačne titule državnih šampiona u spustu pripale su junioru Tahiroviću u K1 klasiku, kadetkinji Emini Tutić u C1 klasiku i Rebronji u uzrastu kadeta u klasiku i sprintu discipline C1.

M. Minić

Podeli